Business Internaţional

Apusul unui gigant? Retailerul falimentar J.C. Penney închide peste 150 de magazine. Mii de angajaţi sunt în pericol

sursa foto: Profimedia

Autor: Alex Ciutacu

05.06.2020, 13:54 369

Gigantul retailer aflat în faliment J.C. Penney a anunţat săptămâna aceasta lista celor 154 de magazine pe care urmează să le închidă în această vară, întrucât începe lichidările de stoc din 12 iunie, potrivit CNBC.

Retailerul american este într-un proces masiv de reorgnizare, întrucât a intrat într-o formă de protecţie în faţa falimentului (n.red: Chapter 11 - protecţie în faţa creditorilor pentru a oferi companiei şansa de a se reorganiza, în conformitate cu legislaţia din SUA).

J.C. Penney va mai anunţa o nouă serie de închideri săptămâna viitoare. Retailerul estimează că lichidările de stoc vor dura între 10 şi 16 săptămâni, înainte de a închide definitiv locaţiile.

„În timp ce închiderea unor locaţii este mereu o decizie extrem de dificilă, strategia noastră de optimizare a costurilor este vitală pentru a ne asigura ieşirea din situaţia actuală şi gestionarea situaţiei generate de pandemia de Covid-19, întrucât trebuie să devenim un retailer mai puternic cu o flexibilitate financiară mai mare, care ne poate permite să ne servim clienţii în următoarele decenii”, a declarat Jill Soltau, CEO-ul J.C. Penney.

Retailerul J.C. Penney a fost forţat să-şi închidă temporar magazinele din cauza pandemiei, la fel ca mulţi alţi retaileri ale căror magazine au fost încadrate drept non-esenţiale. Închiderea magazinelor a împins retailerul în prăpastie, întrucât vânzările s-au prăbuşit, iar datoriile au crescut.

Compania a depus cererea de protecţie în faţa falimentului Chapter 11 în data de 15 mai, iar acum speră să devină un lanţ de magazine mai mic, după reorganizare.

În adata de 4 iunie, retailerul a anunţat că a redeschis aproape 500 de locaţii. Când a depus cererea de protecţie avea circa 860 de magazine. În luna februarie, compania avea aproximativ 90.000 de angajaţi atât cu normă întreagă, cât şi cu jumătate de normă. Cu toate acestea, încă nu este clar câţi oameni îşi vor pierde locul de muncă,

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO