Business Internaţional

Arabia Saudită invită bancherii în Riyadh pentru emisiunea de obligaţiuni de 15 miliarde de dolari

Arabia Saudită invită bancherii în Riyadh pentru...

Autor: Ştefan Stan

01.06.2016, 12:41 154

Bancherii care au fost informaţi cu privire la planurile saudite au spus că ministerul de finanţe a format un nou birou de management al datoriilor, care va găzdui o "paradă" a creditorilor pe 6 şi 7 iunie, pentru a auzi propunerile pentru organizarea primei emisiuni de obligaţiuni denominate în dolari.

Printre băncile care se aşteaptă să vină sunt şi Bank of Tokyo-Mitsubishi, HSBC şi JPMorgan Chase, care sunt şi creditorii împrumutului de 10 miliarde de dolari luat de regat în aprilie. Alte instituţii financiare care şi-au semnalat interesul ar fi Deutsche Bank, BNP Paribas, Goldman Sachs, Citigroup şi Morgan Stanley.

Bondurile emise vor avea o maturitate de 30 de ani şi probabil vor fi urmate de o altă emisiune la sfârşitul anului, precum şi una anul viitor.

Creşterea economică din Arabia Saudită a scăzut la 1% din PIB, în condiţiile în care guvernul a fost forţat să îşi sporească cheltuielile şi să îşi termine rezervele fiscale pentru a acoperi deficitul bugetar.

Măsură fără precedent de împrumut de pe pieţele de capital internaţionale este parte dintr-un plan ecnomic mai larg pentru diversificarea economiei şi creşterii sectorului privat, precum şi ridicarea veniturilor provenite din activităţi ne-corelate cu petrolul. Deşi preţurile au crescut recent la aproximativ 50 de dolari barilul faţă de minimul atins în ianuarie, de 27 de dolari barilul, totuşi sunt încă la jumătate din nivelul din 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO