Business Internaţional

Arabia Saudită: producătorii de ţiţei din afara OPEC sunt vinovaţi de scăderea preţului

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Anca Dumitrescu

22.12.2014, 00:00 771

Ministrul petrolului din Arabia Saudită, Ali al-Naimi, a declarat că este convins că preţul ţiţeiului îşi va reveni şi a atribuit prăbuşirea cotaţiilor lipsei de cooperare din partea ţărilor producătoare din afara OPEC, scrie AFP.

„Sunt convins că pieţele petrolului se vor stabiliza, iar preţurile îşi vor reveni", a spus al-Naimi, a cărui ţară este liderul Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC). Ministrul energiei din Emiratele Arabe Unite, Suhail al-Mazrui, a afirmat la rândul său că la originea declinului cotaţiilor se află excedentul de producţie al statelor din afara OPEC. Una dintre aceste ţări sunt SUA.

„Unul dintre principalele motive ale scăderii preţurilor petrolului este producţia iresponsabilă a anumitor producători din afara OPEC", a acuzat Mazrui. Cotaţia ţiţeiului a pierdut circa 50% de la jumătatea lunii iunie, din cauza ofertei abundente, a aprecierii dolarului şi a scăderii cererii, determinate de încetinirea creşterii economiei mondiale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO