Business Internaţional

Arabia Saudită vrea ca preţurile petrolului să crească la aproximativ 60 de dolari în 2017

Autor: Catalina Apostoiu

01.03.2017, 00:00 239696
Arabia Saudită vrea ca preţurile ţiţeiului să urce la aproximativ 60 de dolari în acest an, potrivit unor surse din cadrul ţărilor OPEC şi industriei petroliere, citate de Reuters. Acesta este nivelul despre care Arabia Saudită şi aliaţii săi din Golf cred că ar încuraja investiţiile în noi câmpuri, dar nu ar duce la o creştere a producţiei de petrol de şist în SUA, spun sursele citate.
 
OPEC, Rusia şi alţi producători s-au angajat anul trecut să reducă producţia cu aproximativ 1,8 milioane de barili pe zi începând cu 1 ianuarie. Prima reducere din opt ani este menită să impulsioneze preţurile şi să reducă supraoferta de petrol. Preţurile ţiţeiului au avansat cu peste 14% de la încheierea pactului în noiembrie, însă petrolul încă se tranzacţionează la aproximativ 56 dolari pe baril.
 
Oficialii OPEC au declarat în mod repetat că grupul nu ţinteşte un anumit nivel al preţurilor petrolului, ci doar vrea să contribuie la reechilibrarea pieţei. Totuşi, în spatele uşilor închise Arabia Saudită şi aliaţii săi din Golf speră la un nivel mai ridicat pentru că preţurile scăzute ale petrolului au pus presiune pe finanţele lor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO