Business Internaţional

Are 38 de ani şi este cel mai tânăr miliardar din Germania. Familia sa are o avere de 18 mld. dolari

Michael Otto / foto:   Roland Magunia/AFP via Getty Images

Autor: Cătălina Butan

24.11.2013, 19:09 531

Benjamin Otto, în vârstă de 38 de ani, este cel mai tânăr miliardar din Germania, cu o avere netă de 1,8 mld. dolari, potrivit Indicelui Miliardarilor calculat de Bloomberg.

Benjamin deţine 12,5% din conglomeratul Otto GmbH & CO, din care face parte şi lanţul de retail Crate & Barrel şi conduce divizia online a retailerului. El este fiul lui Michael Otto, preşedintele de 70 de ani al conglomeratului, care controlează 78,5% din companie. Cei doi au împreună o avere de 10,6 miliarde de dolari.

Benjamin şi Michael nu sunt însă singurii miliardari ai familiei Otto. Maren Otto, a treia soţie a tatălui a lui Michael Otto, Werner, care a pus bazele businessului în Hamburg, în 1949, controlează un imperiu imobiliar cu cei doi copii ai săi, Alexander Otto şi Katharina Otto-Bernstein. Cei trei au împreună o avere de 7,3 miliarde de dolari şi nu au apărut niciodată individual într-un clasament mondial al averilor.

Grupul Otto a avut în 2012 o cifră de afaceri de 15,5 miliarde de dolari şi un profit EBITDA de 964 milioane de dolari în 2012, potrivit raportului anual al companiei.

Otto Group este evaluată la 11 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg. Lanţul de retail a acoperit 85% din vânzări şi 58% din profitul EBITDA de anul trecut.

Businessul în afaceri imobiliare este evaluat la 5,7 dolari, potrivit unei persoane apropiate companiilor care administrează afacerea. Familia îşi controlează proprietăţile imobiliare prin compania Kommanditgesellschaft Cura Vermoegensverwaltung GmbH & Co cu sediul la Hamburg. Ei deţin şi compania ECE Projektmanagement GmbH & Co KG.

Alexander Otto, fiul lui Werner şi Maren Otto, este CEO al ECE din 2000, şi membru al consiliului de administraţie al grupului Otto. În vârstă de 46 de ani, Alexander are o avere de 4,5 miliarde de dolari. Mama sa, Maren Otto, are o avere de 1,3 miliarde de dolari. Ea s-a căsătorit cu Warner Otto, care a fost în închisoare doi ani la Berlin pentru distribuirea de pamflete anti Hitler înaintea celui de-al Doilea Război Mondial, în 1963. Warner Otto a murit în 2011 la vârsta de 102 ani.

Fiica lor, Katharina Otto-Bernstein, trăieşte în New York cu soţul său Nathan Bernstein, care deţine o galerie de artă. În vârsta de 49 de ani, Katharina are o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari.

Averile membrilor familiei Otto au intrat în atenţia presei, în urma unei documentaţii depuse la autorităţile de profil.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO