Business Internaţional

„Arhitectul” Las Vegas-ului modern, Steve Wynn, a demisionat de la conducerea propriei companii după o serie de acuzaţii de hărţuire sexuală

„Arhitectul” Las Vegas-ului modern, Steve Wynn, a...

Autor: Alex Ciutacu

08.02.2018, 09:00 2514

Steve Wynn, miliardarul vizionar din industria cazionurilor, considerat a fi arhitectul Las Vegas-ului modern, a demisionat din poziţia de preşedinte şi CEO al propriei companii după ce o investigaţie Wall Street Journal a scoz la iveală o serie de acuzaţii de hărţuire sexuală împotriva sa.

„Am ajuns la concluzia că nu pot continua să fiu eficient în rolurile mele curente după ce am ajuns ţinta unei avalanşe de publicitate negativă”, a transmis Wynn, 76 ani, care a fondat Wynn Resorts în 2002.

Matt Madox, preşedintele actual al companiei, va prelua şi poziţia de CEO, potivit declaraţiilor transmise de oficiali.

Miercuri, Wynn a demisionat din poziţia de preşedinte şi CEO al companiei Wynn Macau. Acesta a fost înlocuit de Maddox ca şi CEO, în timp ce omul de afaceri Allan Zeman este noul preşedinte non-executiv.

După intervievarea a zeci de persoane care au lucrat pentru Wynn, Wall Street Journal a publicat luna trecută un articol în care descria un tipar comportamental presărat cu zece ani de acuzaţii de hărţuire sexuală împotriva CEO-ului. Printre acestea se numără şi o acuzaţie din 2005, în care se precizează că Wynn a plătit în 2005 suma de 7,5 milioane de dolari unei manichiuriste care le spunea oamenilor la acea vreme că Wynn a forţat-o să întreţină relaţii sexuale cu el.

Wynn a spus că este „ridicolă” ideea că el ar fi asaltat o femeie. Nu a furnizat niciun răspuns la celelalte acuzaţii de care a fost vizat.

Miliardarul a spus că acuzaţiile au fost făurite de fosta lui nevastă, Elaine Wynn, ca parte din litigiul dintre ei. Avocatul acesteia a respins acuzaţiile.

Impactul anchetei publicate de WSJ a fost imens atât asupra industriei cazinourilor cât şi asupra lumii politice. Wynn a demisionat din poziţia de preşedinte al finanţelor pe care o deţinea în Comitetul Naţional Republican, a doua zi după ce materialul a fost publicat, iar autorităţile din Massachusetts şi Nevada, împreună cu board-ul companiei au lansat o anchetă proprie.

Stepehn Crosby, preşedinte al Comisiei de Gaming din Massachusetts, a numit acuzaţiile din articol „ profund tulburătoare”, în cadrul unei audieri de săptămâna trecută cu privire la licenţa acordată de stat cazionului Wynn Resorts.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO