Business Internaţional

Armata Ucrainei a luat în vizor platformele de foraj petrolier din Crimeea. Au fost raportate victime şi incendii

Armata Ucrainei a luat în vizor platformele de foraj...

Autor: Andreea Tobias

20.06.2022, 15:21 124

Forţele ucrainene au atacat platformele de foraj din Marea Neagră deţinute de o companie petrolieră şi de gaze din Crimeea, a declarat luni şeful pro-rus al peninsulei anexate, fără a da detalii despre armele folosite.

Trei persoane au fost rănite, iar şapte muncitori de la compania energetică Chernomorneftegaz sunt căutaţi, a declarat Serghei Askyonov, şeful instalat de Rusia în Crimeea, într-o postare pe Telegram, conform Reuters.

Oficialii din Crimeea au declarat că lucrările la trei platforme de foraj au fost suspendate după atac, fiind raportate incendii.

Reuters nu a reuşit să verifice imediat aceste rapoarte.

Armata ucraineană a refuzat să comenteze.

Oficialii susţinuţi de Rusia au confiscat Chernomorneftegaz de la operatorul naţional de gaze naturale al Ucrainei, Naftogaz, ca parte a anexării peninsulei de către Moscova în 2014. Compania se află sub incidenţa sancţiunilor SUA şi ale Uniunii Europene.

Askyonov a declarat că Ucraina a lovit platforma dimineaţă, când 109 persoane lucrau pe platformele din zonă.

Platformele se află în largul coastei sudice a Ucrainei, în Marea Neagră, la 71 km de Odesa, a relatat agenţia de presă RIA Novosti, citând-o pe Olga Kovitidi, senator care reprezintă Crimeea în camera superioară a parlamentului rus.

Oficialii ruşi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la militarii ucraineni care au declarat că ar dori să vizeze infrastructura din Crimeea - cum ar fi podul Kerch care leagă Crimeea de Rusia - ca parte a unei contraofensive ucrainene în sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO