Business Internaţional

Armenia infirmă informaţiile privind planurile de participare la exerciţiile NATO din Georgia

Armenia infirmă informaţiile privind planurile de...

Autor: Mircea Olteanu, MEDIAFAX

04.09.2017, 21:46 30

"Nu pot spune de ce Armenia apărea listată ca participantă", a declarat Artak Zakaryan, adjunct al ministrului armean al Apărării, adăugând că "Forţele armate ale Armeniei nu au transmis niciodată că vor participa la următorul exerciţiu (NATO)", informează agenţia de ştiri Tass.

Zakaryan a mai precizat că nu ştie de ce "surse georgiene susţin că Armenia a refuzat să participe la exerciţii în ultimul moment".

Oficialul armean a ţinut să adauge că NATO "a fost, este şi va rămâne partenerul nostru", însă principala organizaţie de securitate cu care Armenia colaborează este Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, care include toate statele europene, inclusiv Rusia.

Exerciţiul Agile Spirit 2017 se desfăşoară începând de duminică în sudul Georgiei. Iniţial se vehicula că la manevre vor participa forţe militare din ţări NATO ca România, Bulgaria, Letonia, Statele Unite, dar şi state non-NATO, precum Ucraina, Armenia, Azerbaidjan, Georgia. Ulterior a apărut vestea că Erevanul a refuzat să participe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO