Business Internaţional

Arnold Schwarzenneger isi protejeaza imaginea, chiar daca este in rand cu Isus, John Kerry sau Lincoln

06.05.2004, 00:00 30



Poate ca Abraham Lincoln, Al Capone, Hilary Clinton, Jimmy Carter si Isus n-ar avea nimic impotriva lansarii unor papusi cu capul mobil cu infatisarea lor. Arnold Schwarzenneger este insa, infuriat, si vrea ca productia acestui gen de papusa sa fie oprita.



Schwarzenegger a initiat o actiune in instanta impotriva unei companii, declarandu-se impotriva comercializarii de catre aceasta a unei papusi ce poarta infatisarea fostului erou al Hollywood-ului, conform avocatului acestuia, relateaza CNN Money.



Purtand o arma automata de tipul AK-47 si imbracata in costum, zambitoarea papusa Schwarzenegger este comercializata la un pret de 19,99 dolari prin intermediul site-ului www.bobbleheadelection.com. De obicei, acest gen de papusi au un arc in interiorul gatului pentru a permite miscarea capului acestora.



"Am discutat cu ei, ne-au spus "Nu ne vom opri', am spus 'Bine, va vom actiona in instanta," a declarat avocatul personal al lui Schwarzenegger Martin Singer. Actiunea in instanta a fost lansata vineri in cadrul Curtii Superioare a Los Angeles din Santa Monica.



"Au preluat numele clientului meu, infatisarea acestuia si astfel incearca sa faca bani. Nu au nici un drept sa faca acest lucru," a continuat Singer.



Firma ce produce papusa cu infatisarea lui Schwarzenegger, Bosley Bobbing Head Doll Company din Canton, Ohio, a lansat mai multe papusi purtand infatisarea unor politicieni, printre care candidatul democrat la prezidentiale John Kerry. Papusile purtand infatisarea lui Isus, a lui Lincoln si a lui Capone se vand la un pret de 14,95 dolari.



"Vom continua sa ne opunem; credem ca avem dreptate," a declarat co-proprietarul firmei, Todd Bosley. "O amenda foarte mare ne va afecta cu siguranta, insa vom face tot posibilul pentru a continua comercializarea acestei papusi si pentru a ne continua operatiunile".



Acesta a mai declarat ca alti politicieni nu au avut nimic de obiectat impotriva lansarii unor papusi cu infatisarea lor.



Hillary Clinton, senator al New York-ului, a returnat companiei o papusa ce purta autograful sau. Fostul presedinte Jimmy Carter a trimis companiei o carte ce-i purta semnatura, iar fostul primar al orasului New York Rudolph Giuliani isi aducea papusa ce-l reprezenta cu ocazia oricarui discurs, a adaugat Bosley.



Anul trecut, firma a obtinut mai putin de un milion de dolari de pe urma vanzarilor de papusi produse in China, a mai declarat acesta.



Schwarzenegger, fost Mr. Universe si superstar de film si in prezent guvernatorul statului amercian California a incercat in mod agresiv sa-i opreasca si pe altii de la a-i comercializa imaginea. Dupa o amenintare similara lansata in luna ianuarie, o companie de bere din Portland si-a suspendat vanzarile unei marci de bere denumita "The Governator".



"Schwarzenegger si-a protejat intotdeauna drepturile comerciale, acestea fiind foarte valoroase," a declarat avocatul acestuia, Singer. "I se ofera pana la 20 milioane de dolari pentru exploatarea acestor drepturi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO