Business Internaţional

Arsenal câştigă fără emoţii derby-ul cu Tottenham şi se detaşează în fruntea Premier League

Arsenal câştigă fără emoţii derby-ul cu Tottenham...

Autor: Rafael Hekman

15.01.2023, 21:37 25

După ce a pierdut ultimele 8 meciuri directe din deplasare de la Tottenham, liderul din Premier League, Arsenal, s-a impus în cele din urmă duminică, cu un categoric 2-0, în derby-ul nordului Londrei, din etapa a 20-a din campionatul englez, distanţându-se la 8 puncte de a doua clasată.

Echipa lui Mikel Arteta, căpitanul ultimei echipe a lui Arsenal care a câştigat în 2015 pe terenul Spurs (1-2), a reuşit o primă repriză în care a decis soarta meciului.

Hugo Lloris a reuşit o primă intervenţie salvatoare, în debutul meciului, la mingea trimisă de Eddie Nketiah, însă peste câteva minute a deviat în propria poartă şutul centrare trimis Bukayo Saka.

Lloris a continuat să fie actorul principal al gazdelor, atunci când a respins şutul de la distanţă al lui Martin Ødegaard, înainte ca Thomas Partey să şuteze în bara transversală.

În minutul 36, căpitanul norvegian al lui Arsenal a dublat avantajul tunarilor, cu un şut din afara careului, lângă bară (2-0).

A venit apoi rândul lui Ramsdale să îşi salveze echipa de la primirea unui gol, de două ori în faţa lui Harry Kane şi apoi respingând şutul lui Ryan Sessegnon.

Lloris a continuat duelul portarilor, opunându-se tentativei lui Nketiah, după care tunarii a reuşit să facă faţă presiunii gazdelor din ultimele minute, desprinzându-se la 8 puncte în frunea clasamentului din Premier League, după ce principala urmăritoare, Manchester City a pierdut sâmbătă derby-ul cu Man United.

Tottenham se află pe locul 5, cu 33 de puncte, la 5 de un loc de Liga Campionilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO