Business Internaţional

Arsenalul ISIS. Cele mai impresionante dispozitive militare pe care le deţine gruparea teroristă

Aici sunt doar câteva dintre armele din arsenalul ISIS. Galerie FOTO

Aici sunt doar câteva dintre armele din arsenalul ISIS. Galerie FOTO

18.01.2016, 12:00 4401

Recent, ISIS a pierdut unele teritorii din zona Orientului, dar se pare că acest lucru i-a înverşunat şi mai tare, astfel grupul islamist efectuează mai multe atacuri decât oricând înainte, scrie Business Insider.

Principalul motiv pentru care ISIS este în măsură să ţină pasul cu operaţiunilor militare îndreptate împotriva sa de coaliţia statelor Vestice este diversitatea echipamentelor militare pe care le deţine. Mare parte din acestea au fost capturate din Irak, după confruntările câştigate cu armata. De asemenea, o bună parte din echipamentul militar ISIS provine din SUA.

Lista stocurilor de armament ale ISIS pare o trecere în revistă a naţiunilor producătoare de armament: cartuşe din Rusia şi SUA, puşti din Belgia şi din ţări din fosta Iugoslavie, pistoale austriece, rachete antitanc produse de MEDA, o companie multinaţională cu birouri în Europa de Vest şi SUA. Unele din armele folosite de ISIS încă mai purtau inscripţia “Proprietate a Guvernului SUA”. Unii din anii de fabricaţie sunt chiar foarte recenţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO