Business Internaţional

Arta e din ce în ce mai scumpă: Celebra casă de licitaţie Sotheby`s a vândut un nud al lui Modigliani pentru suma record de 157 de milioane de dolari

Arta e din ce în ce mai scumpă: Celebra casă de...

Autor: Alex Ciutacu

20.05.2018, 20:00 385

O pictură a faimosului pictor italian Amedeo Modigliani a devenit cea mai scumpă piesă vândută de casa de licitaţie Sotheby s, pentru suma de 157,2 milioane de dolari,  potrivit Deutsche Welle.

Vânzările casei de licitaţii au crescut în ultimele luni după ce mai mulţi cumpărători privaţi şi-au exprimat interesul faţă de opere de artă, iar Sotheby`s a expus noi colecţii în galerii.

Nudul feminin realizat de Modigliani, denumit „Nu couché (sur le côté gauche)” (fr: Nud întins pe partea stângă) a cauzat multă efervescenţă când a fost afişat pentru prima dată în Paris în 1917, poliţia a fost nevoită să închidă expoziţia.

Luni seara în New York, opera de artă a fost vândută pentru 157 de milioane de dolari către un cumpărător anonim.

„Este o piaţă condusă de capodopere, iar colecţionarii sunt din ce în ce mai bun în a diferenţia cea mai bună operă de restul, iar aceasta este o piesă de nota A+ de la un artist de clasa A”, a transmis Simon Shoaw, din cadrul Sotheby`s.

Contemporan cu Picasso, Modigliani nu a fost apreciat în timpul vieţii sale şi a murit la vârsta de 35 de ani în Paris, în ianuarie 1920. Majoritatea nudurilor sale sunt expuse în muzee americane, precum Guggenheim, MoMa şi Met.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO