Business Internaţional

Aşa arată primul aeroport spaţial. Prima fază este terminată în proporţie de 90% - galerie FOTO

 Aşa arată primul aeroport spaţial, terminat în proporţie de 90%

Virgin Galactic Spaceport

Autor: Mihai SCHIAU

08.09.2011, 17:48 4475

Prima fază a construcţiei primului aeroport spaţial comercial din lume, situat în New Mexico (SUA), este gata în proporţie de 90%, scrie Daily Mail, citat de Gândul.

Aeroportul spaţial, care va servi drept punct de plecare şi sosire pentru aeronavele comerciale ale companiei Virgin Galactic, are o suprafaţă de 728 de hectare şi este cel mai ambiţios proiect al miliardarului Richard Branson, notează sursa.

Până acum, au fost construite pista de 3,2 kilometri lungime, un terminal futurist şi un Centru de Operaţiuni Spaţiale, în formă de dom.

Potrivit unui purtător de cuvânt al aeroportului, construcţia acestuia va fi gata în "doar câteva luni", iar primele aeronave vor decola în 2013.

Christine Anderson, director al autorităţii spaţiale din New Mexico, se declară uimită de progresele făcute până acum la aeroport. "Este o realizare să construieşti aşa ceva oriunde, dar în mijlocul deşertului vorbim deja despre un mic oraş. Aşa că jos pălăria pentru constructorii, arhitecţii şi toţi cei care s-au implicat în acest proiect", a declarat Anderson.

Realizarea este cu atât mai importantă cu cât, la scurt timp după numirea lui Anderson în funcţie, bugetul instituţiei pe care o conduce a fost redus la jumătate.

În etapele următoare, se vor construi centrul pentru lansări verticale şi mai multe centre pentru vizitatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO