Business Internaţional

Asia debordează de chinezi optimişti: bursele au crescut cu peste 2%

Asia debordează de chinezi optimişti: bursele au crescut cu peste 2%

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

11.10.2011, 10:10 209

Indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a urcat cu 2%, iar indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în creştere cu 2%.

Euro evoluează stabil la 1,364 dolari, după ce a crescut luni cu 3%.

Indicele Hang Seng al bursei de la Hong Kong a avansat cu 2,7%, iar bursa de la Shanghai a crescut puternic în prima parte a şedinţei, dar a pierdut ulterior câştigurile şi este în stagnare.

Tranzacţiile futures pe bursele europene anunţă un debut stabil după patru şedinţe consecutive de creşteri, în timp ce indicii futures pentru Wall Street sunt în coborâre uşoară.

Germania şi Franţa au promis la sfârşitul săptămânii trecute că vor prezenta, până la summit-ul G20 din 3-4 noiembrie de la Cannes, un program de recapitalizare a băncilor europene şi rezolvare a crizei datoriilor de stat. Angajamentele liderilor europeni au propulsat pieţele din întreaga lume.

Bursele de mărfuri evoluează stabil, după creşterea de luni determinată de influxul de investiţii pe active riscante.

Fondul suveran de investiţii al Chinei a cumpărat luni acţiuni bancare de pe piaţa secundară, prima intervenţie a Beijingului pentru susţinerea bursei de la criza financiară globală din 2008.

Investitorii au rămas însă prudenţi, iar bursa de la Shanghai a pierdut creşterile din deschidere.

Bursa de la Tokyo a crescut puternic, investitorii japonezi încercând să prindă din urmă regiunea după ce piaţa a fost închisă luni cu ocazia unei sărbători publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO