Business Internaţional

Asta ne mai lipsea: Iohannis e acuzat că asistă pasiv la genocidul câinilor în România. „Preşedintele României nu vrea să ştie despre aceste lucruri”

Asta ne mai lipsea: Iohannis e acuzat că asistă pasiv...

Autor: Alex Ciutacu

31.01.2019, 10:30 5887

Preşedintele Klaus Iohannis este criticat în cadrul unei reclame din prestigioasa publicaţie Financial Times pentru modul în care România gestionează problema câinilor vagabonzi.

„ Probabil nu vreţi să ştiţi ce urmează să se întâmple cu câinii din România. Nici România, nou-venita la preşedinţia Consiliui UE nu vrea să ştie”, se arată în titlul materialul publicitar plătit de organizaţia Burnie`s Foundation – o fundaţie de caritate care oferă adăpost şi relocări pentru animalele aflate în suferinţă.

 Burnie`s Foundation este o fundaţie britanică, cu sediul în Londra. Veniturile fundaţiei s-au ridicat în 2017 la 1,3 milioane de lire sterline, iar cei trei oameni din board-ul fundaţiei se numesc Kenneth William Tonkin, Bethann Marie Sells şi Richard Thoburn – preşedintele organizaţiei, potrivit datelor înregistrate la Comisia Fundaţiilor de Caritate.

„Pentru următoarele 6 luni România va deţine Preşedinţia Consiliului UE – o instituţie construită pe valorile comune ale statelor membre.

Însă foametea şi tortura care se practică în adăposturile din România – nu se potrivesc cu valorile UE.

În loc de a neutraliza şi de a gestiona problema câinilor într-un mod uman, ţara s-a angajat în proceduri inspirate din lagărele de exterminare.

Oficialii din România sunt plătiţi pentru că prind câinii, iar alţii sunt plătiţi să îi omoare. Aşa cum vă aşteptaţi, o anumită doză de corupţie este implicată şi menţine lucrurile aşa cum sunt.

Veterinarii care încearcă să ajute la rezolvarea problemei sunt ameninţaţi. Modurile umane de a eutanasia mănâncă din marjele de profit, deci sunt foarte rar folosite. Sunt multe exemple ale sistemului complet sălbatic care îşi alimentează propria cruzime.

Sterilizarea şi neutralizarea ar rezolva problema în doar 7 ani.

Însă până acum România a refuzat să adreseze sau măcar să conştientizeze ce se întâmplă între graniţele ţării.

Este timpul ca România să demonstreze cu adevărat voinţă politică în adresarea problematicii gestionării câinilor într-un mod cât mai uman.

Klaus Iohannis este preşedinte al României, care deţine preşedinţia Consiliului UE.

Acum el are cea mai înaltă poziţie din Europa, şi trebuie să gestioneze problema în mod uman şi să adreseze problema din propria curte.

Noi, co-semnatarii, cerem preşedintelui României Klaus Iohannis să iniţieze un program uman de gestionare a problematicii câinilor, susţinut de UE, în timpul Preşedinţiei Europene.

Acest nivel de cruditate nu este doar o pată pentru România, ci o pată pentru întreaga Uniune Europeană care se face că nu vede ororile ce se desfăşoară în teritoriul lor”, se arată în textul reclamei.

Aceasta a fost co-semnată de personalităţi politice şi nu numai, precum Stefan Eck, Chris WIlliamson, Rick Wakeman şi Ricky Gervais.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO