Business Internaţional

AstraZeneca, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, a primit o finanţare de 1 miliard de dolari din partea guvernului american pentru a crea un vaccin de combatere a coronavirusului

AstraZeneca, una dintre cele mai mari companii...

Autor: Eduard Ivanovici

24.05.2020, 00:22 760

AstraZeneca, companie cu operaţiuni şi în România, a primit o finanţare de 1 miliard de dolari din partea Autorităţii de Cercetare şi Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA) din Statele Unite pentru a dezvolta un vaccin de combatere a coronavirusului în colaborare cu Universitatea Oxford, potrivit CNBC.

Producător de medicamente a acceptat iniţial livrarea a cel puţin 400 de milioane de doze ale vaccinului, adăugând că va asigura o capacitate totală de producţie pentru 1 miliard de doze.

Programul de dezvoltare a vaccinului implică un studiu clinic aflat în faza a treia, care include 30.000 de participanţi, şi un studiu pediatric.

Pascal Soriot, CEO-ul din cadrul gigantului anglo-suedez, a declarat că firma va face orice este posibil pentru a distribui vaccinul pe întreg teritoriul planetei.

Coronavirusul a infectat până acum peste 5 milioane de oameni la nivel global, înregistrându-se peste 320.000 de decese, potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins.

La sfârşitul săptămânii trecute, guvernul britanic anunţa că va investi 65,5 milioane de lire (aproape 80 mil. dolari) în dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19.

Perioada de testare a vaccinul dezvoltat de AstraZeneca a început săptămâna trecută în sudul Angliei cu ajutorul unui număr de 1.000 de voluntari. Compania a recunoscut că există şanse ca vaccinul să nu funcţioneze.

Zilele trecute, compania de biotehnologie Moderna a obţinut rezultate pozitive în primele faze de testare a vaccinului pentru coronavirus. Ulterior, acţiunile din cadrul companiei au crescut cu circa 20% în şedinţa de tranzacţionare pe Nasdaq.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO