Business Internaţional

Atacantul echipei FC Barcelona Lionel Messi a plătit fiscului cinci mil. euro, în urma unor acuzaţii de fraudă

Atacantul echipei FC Barcelona Lionel Messi a plătit...

Autor: Traian Terzian

05.09.2013, 13:38 440

Atacantul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, şi tatăl său, acuzaţi în Spania de fraudă fiscală, au plătit cinci milioane de euro fiscului la mijlocul lunii august, informează AFP.

Conform unei hotărâri a tribunalului din Gava, oraş de coastă de lângă Barcelona, tatăl fotbalistului, Jorge Horacio Messi, a plătit la 14 august suma de 5.016.542,27 de euro fiscului spaniol.

Messi şi tatăl său au fost acuzaţi de fraudă fiscală pentru 4,16 milioane de euro, bani proveniţi din drepturile de imagine ale jucătorului în perioada 2006-2009.

Lionel Messi ar fi simulat mutarea drepturilor sale de imagine pe nişte firme aflate în paradisuri fiscale, ca Belize şi Uruguay, şi în acelaşi timp a semnat acorduri de licenţă sau servicii cu alte companii situate în jurisdicţii de "confort", precum Marea Britanie şi Elveţia.

Veniturile fotbalistului ar fi fost transferate din aceste ţări europene către societăţi aflate în paradisuri fiscale şi astfel nu au fost supuse impozitării, deoarece trezoreria spaniolă nu avea acces la informaţii.

Internaţionalul argentinian, de patru ori câştigător al Balonului de Aur, a fost inclus de revista Forbes, în luna iunie, pe locul zece al celor mai bogaţi sportivi. Forbes i-a atribuit lui Messi un salariu anual de 15 milioane de euro şi a precizat că acesta mai câştigă 15,53 milioane de euro din drepturi comerciale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO