Business Internaţional

Atacatorul din gara din Germania este cetăţean german; el a invocat motivaţii de ordin politic

Atacatorul din gara din Germania este cetăţean german;...

Autor: Raluca Manga

10.05.2016, 11:34 583

Purtătorul de cuvânt al poliţiei Karl-Heinz Segerer a făcut aceste declaraţii pentru un post de televiziune, însă nu a oferit detalii suplimentare cu privire la atac, ancheta fiind în curs de desfăşurare.

O persoană a murit şi alţi trei au fost grav rănite, după ce un bărbat le-a atacat cu un cuţit într-o gară din apropiere de oraşul german Munchen, potrivit The Local, care citează presa germană.

Publicaţia locală Merkur a anunţat că una din cele patru persoane rănite în atac a murit.

Potrivit ziarului Ebersberger Zeitung, bărbatul a atacat mai întâi un pasager aflat în tren, înjunghiind ulterior alţi trei în gară.

Unii martori au declarat că bărbatul striga "Allahu Akbar" (Allah este mare) în timpul atacului, potrivit postului public local Bayerischer Rundfunk.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Munchen a declarat pentru The Local că nu poate confirma legătura dintre acest atac şi un act islamist.

Presa germană a anunţat că poliţia l-a arestat pe bărbat.

Potrivit Reuters, atacul a avut loc în gara din orăşelul Grafing, situat la aproximativ 32 de kilometri sud-est de Munchen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO