Business Internaţional

Atacurile din 11 septembrie 2001: Înregistrare video rară cu unul dintre avioanele prăbuşite

Atacurile din 11 septembrie 2001: Înregistrare video rară cu unul dintre avioanele prăbuşite

Autor: Mediafax

08.09.2011, 17:32 1943

O înregistrare video a unui amator, uitată ani întregi într-un sertar, prezintă într-o altă manieră atentatul asupra zborului 93, avionul care s-a prăbuşit în urmă cu zece ani, la 11 septembrie, pe un câmp din Pennsylvania.

Imaginile arată un nor de fum care se ridică pe cerul senin deasupra dealurilor din Pennsylvania, acolo unde s-a prăbuşit avionul. În timp ce filmează, autorul înregistrării, Dave Berkebile, descrie ce vede.

"Sunt rămăşiţele unui avion care s-a prăbuşit pe drumul spre Lambertsville", explică el. "Fără îndoială o bombă teroristă care a explodat la bord", adaugă el foarte calm. "Nu ştiu mai multe, este ceea ce am auzit pe frecvenţa radio a poliţiei".

"Au lansat unul împotriva Pentagonului, la World Trade Center, am văzut la televizor, iar acum acesta ... Un nor negru se ridică în aer, mă întreb dacă a mai rămas ceva din Lambertsville".

Zborul 93 al companiei United Airlines a fost singurul din cele patru avioane deturnate care şi-a ratat ţinta. Pasagerii şi echipajul, informaţi prin telefoanele mobile de ceea ce se întâmplase la World Trade Center, au rezistat teroriştilor care voiau, se pare, să atace Washingtonul.

Avionul s-a prăbuşit la ora 10.03, la 20 de minute de zbor de Washington şi de presupusa sa ţintă, Capitoliul. Citiţi mai mult despre atacurile din 11 septembrie pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO