Business Internaţional

ATENTAT LA NISA. 84 de morţi şi 150 de răniţi. Român, martor la masacru: „A fost un infern”. LIVE UPDATE

ATENTAT LA NISA. 84 de morţi şi 150 de răniţi....

Autor: Gândul

15.07.2016, 10:23 3824

84 de persoane au fost ucise în oraşul francez Nisa, după ce un camion a intrat în plin în mulţimea strânsă la manifestările de Ziua Franţei. De asemenea, peste 150 de persoane au fost rănite. Printre acestea şi doi români. Şoferul camionului a fost împuşcat, iar în interiorul vehiculului au fost găsite numeroase arme şi grenade, potrivit Le Figaro. Şoferul era un bărbat de 31 de ani, de origine tunisină, care trăia în Nisa. Potrivit postului de televiziune francez BFM TV, atacatorul se afla în vizorul poliţiştilor, dar nu pentru infracţiuni de natură teroristă.    

Sărbătoarea de Ziua Naţională a Franţei s-a transformat într-un coşmar. La Nisa, un camion a intrat în plin în mulţimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais. 84 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi. Printre răniţi se află şi doi români. Şoferul autocamionului a fost împuşcat, în vehicul găsindu-se numeroase arme si grenade. 

„A fost un infern. Nu s-a ţinut cont de vârstă sau religie”, a declarat, pentru Gândul, Adrian Iliuţă, un tânăr român de 24 de ani, care a scăpat ca prin urechile acului de la moarte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO