Business Internaţional

Atenţie unde călătoriţi: MAE avertizează asupra riscului ridicat de incendii în Grecia, inclusiv în staţiunile turistice

Atenţie unde călătoriţi: MAE avertizează asupra riscului ridicat de incendii în Grecia, inclusiv în staţiunile turistice

Autor: Lucia Ciocarlie

20.08.2018, 15:48 154

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, începând de luni, în mai multe regiuni din Grecia se menţine riscul ridicat de incendii, gradul patru din cinci posibil, vizate fiind insulele Evia, Skyros, Lesvos, Chios, Kythira, cât şi insula Peloponez.

„MAE informează cetăţenii care ajung în Grecia asupra riscului de incendii, care se menţine ridicat, la nivel 4, pe o scară de la 1 la 5, începând de luni, 20 august. Potrivit sursei citate, avertizarea cuprinde regiuni deja afectate de incendii din Grecia Centrală (insulele Evia şi Skyros), peninsula Attica, regiunea Viotia, nordul Mării Egee (insulele Lesvos, Chios), Insulele Ionice (Kythira) şi Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia)”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis luni MEDIAFAX.

Ministerul oferă informaţii românilor în legătură cu modul în care pot cere asistenţă consulară în cazul în care se confruntă cu probleme.

„Detalii despre evoluţia vremii se pot obţine accesând portalurile http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html şi http://www.hnms.gr/emy/en/index_html, mai anunţă Ministerul Afacerilor Externe, iar cetăţenii care au nevoie de ajutor pot apela la Ambasada României în Republica Elenă sau la Consulatului General al României la Salonic. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, completează sursa citată.

În urmă cu o săptămână, locuitorii din două sate din insula Evia din Grecia au fost evacuaţi din cauza unui incendiu de vegetaţie agravat de vânturile puternice din zonă. A fost o măsură de precauţie după ce 94 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie din Grecia. Peste 3.500 de case au fost afectate de incendiu, iar 1.000 dintre acestea trebuie demolate deoarece au fost complet distruse.

AFACERI DE LA ZERO