Business Internaţional

Atenţie utilizatori: WhatsApp introduce o nouă funcţie

Atenţie utilizatori: WhatsApp introduce o nouă funcţie

Autor: Dorin Oancea

16.07.2021, 21:15 755

WhatsApp testează o nouă funcţie, care le va permite utilizatorilor să trimită mesaje fără a utiliza telefonul, relatează BBC. În prezent, WhatsApp este conectat de telefonul unui utilizator, aplicaţiile sale pentru desktop şi web având nevoie ca dispozitivul să fie conectat şi să primească mesaje.

Noua funcţie va permite utilizatorilor să trimită şi să primească mesaje „chiar dacă bateria telefonului este descărcată”.

Până la alte patru dispozitive - cum ar fi computerele şi tabletele - pot fi utilizate împreună, a anunţat WhatsApp.

Pentru început, noua funcţie va fi lansată ca un test beta pentru un „grup mic de utilizatori”, iar compania intenţionează să îmbunătăţească performanţa şi să adauge noi caracteristici înainte de a o lansa public.

Criptarea end-to-end - un punct cheie pentru WhatsApp - va funcţiona în continuare în cadrul acestui nou sistem.

Mai multe alte aplicaţii de mesagerie au deja o astfel de caracteristică, inclusiv Signal, care are nevoie de un telefon pentru înscriere, dar nu pentru schimbul de mesaje.

Funcţia a fost solicitată de mult timp de utilizatorii WhatsApp, care totalizează două miliarde de persoane.

Într-o postare pe blog care anunţa schimbările, inginerii Facebook au spus că este vorba de o „regândire” a designului software-ului WhatsApp. WhatsApp Web şi alte aplicaţii non-smartphone sunt în esenţă o „oglindă” a ceea ce se întâmplă pe telefon.

La nivel tehnic, soluţia va oferi fiecărui dispozitiv propria „cheie de identitate”, iar WhatsApp va ţine o evidenţă a cheilor care aparţin aceluiaşi cont de utilizator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO