Business Internaţional

Atracţia Casei Albe e mai puternică decât imperiile de business: Michael Bloomberg spune că îşi va vinde imperiul media dacă va fi ales preşedinte

Atracţia Casei Albe e mai puternică decât imperiile de...

Autor: Anamaria Cadis

19.02.2020, 04:35 47

Michael Bloomberg şi-ar vinde compania de informaţii financiare şi mass-media dacă ar fi ales preşedinte, a declarat, marţi, unul dintre consilierii săi de campanie pentru CNN.

Declaraţiile vin pe fondul unor atacuri lansate la adresa lui Bloomberg de către rivalilor săi democraţi cu privire la modul în care acesta şi-a folosit avere în campanie.

„Ne vom afla la 180 de grade de poziţia în care se află Donald Trump în aceste probleme”, a declarat, marţi, Tim O'Brien, consilierul de campanie al lui Bloomberg, pentru CNN.

Comentariile lui O'Brien reflectă ceea ce Bloomberg a spus în 2018, când a fost întrebat ce va face cu compania sa, dacă va candida pentru preşedinţie şi va câştiga.

„Compania ar merge fie într-un trust de încredere sau o voi vinde", a spus Michael Bloomberg într-un interviu. „Dar cred că la vârsta mea, dacă există posibilitatea să vând, aş face asta”, a continuat miliardarul american.

Bernie Sanders şi Michael Bloomberg s-au întrecut în atacuri odată cu aproprierea unui nou tur de alegeri pentru desemnarea candidatului democrat la scrutinul prezidenţial din Statele Unite de anul acesta.

Sanders l-a acuzat pe rivalul său că încearcă să cumpere alegerile şi l-a comparat cu Donald Trump, declarând că sunt doi milionari care încearcă să-şi folosească averea pentru a controla un sistem politic corupt.

Bloomberg a crescut brusc în sondajele de opinie recente în cursa pentru nominalizarea din partea democraţilor a contracandidatului lui Trump în alegerile din 3 noiembrie, după ce a cheltuit sute de milioane de dolari din fonduri proprii în promovarea candidaturii sale în statele care votează în martie sau mai târziu.

Sanders conduce în sondaje la nivel naţional şi în Nevada, după ce a terminat pe primul loc în primele două alegeri preliminare din Iowa şi New Hampshire.
Următoarea confruntare electorală va avea loc duminică în statul Nevada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO