Business Internaţional

Atracţia Wall Street-ului: Patru manageri de fonduri de investiţii au câştigat anul trecut câte 2.400 de dolari pe secundă. Aceşti executivi au câştigat pe oră de două ori mai mult decât câştigă în medie un american într-un an

Atracţia Wall Street-ului: Patru manageri de fonduri de...

Autor: Alex Ciutacu

02.06.2018, 10:55 1169

O veche vorbă a americanilor spune că fondurile de investiţii de tip hedge fund nu sunt o platformă de investiţii pe cât sunt un plan de compensare. Dacă asta ar fi adevărat, ar putea fi cel mai bun plan de compensare din istoria lumii, potrivit CNBC.

„Lista Bogaţilor” a managerilor de fonduri de investiţii, publicată de Institutional Investor, a fost lansată, iar statisticile pe care le reliefează sunt greu de crezut.

Patru manageri de fonduri au câştigat mai mult de 1 miliard de dolari anul trecut. Publicaţia americană scrie că aceşti manageri îi fac pe executivii companiilor să arate precum „cazurile de caritate”.

Managerii de top ai fondurilor de investiţii au câştigat de 64 de ori cât au câştigat în medie executivii din cele mai mari 100 de companii americane.

Doar pentru a intra în top 25 manageri de fonduri de investiţii, cineva ar fi trebuit să câştige măcar 225 de milioane de dolari.

Aceasta este una dintre statisticile la care americanii se referă atunci când vorbesc de diferenţa de avere dintre oamenii bogaţi şi cei foarte bogaţi.

Pentru a înţelege cât câştigă un manager, suma poate fi împărţită pe zile şi pe ore.

Managerii cu cele mai mari patru venituri au câştigat peste 3,5 milioane de dolari pe zi anul trecut – dacă ar fi lucrat 365 de zile. Dacă am calcula că ar fi lucrat 24 de ore pe zi, fiecare a câştigat peste 145.000 de dolari pe oră, sau 2.400 de dolari per secundă.

Cel mai bun an l-a avut James Simons, de la Renaissance Technologies, care a câştigat 1,7 miliarde de dolari în 2017, însemnând 4,6 milioane de dolari pe zi, sau 192.000 de dolari pe oră.

Acesta a fost urmat de David Tepper, de la Appaloosa Management, care a înregistrat câştiguri de 1,5 miliarde de dolari anul trecut, adică 4,1 milioane de dolari pe zi sau 171.000 de dolari pe oră.

Pe locul trei se situează Kenneth Griffin de la fondul Citadel, cu venituri de 1,4 miliarde de dolari, însemnând 3,86 milioane de dolari pe zi sau 160.000 de dolari pe oră.

Tay Dalio este pe locul al patrulea. El conduce Bridgewater Associates şi a avut venituri de 1,3 miliarde de dolari în 2017, adică 148.000 de dolari pe oră sau 3,6 milioane de dolari pe zi.

Top cinci este încheiat de Israel Englander, de la Millennium Management, cu venituri de 975 milioane de dolari, adică 2,7 milioane de dolari pe zi sau 111.000 de dolari pe oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO