Business Internaţional

Audi deschide un centru de logistică de 32 de milioane de euro în Ungaria

Audi deschide un centru de logistică de 32 de milioane...

Autor: CătăIina Apostoiu

10.09.2015, 00:00 468

Producătorul german de automobile Audi şi-a inaugurat cel de-al doilea centru logistic din Ungaria, o investiţie de 32 de miliarde de euro care va crea 1.000 de locuri de muncă pe termen lung, scrie Portfolio.hu. Noua facilitate, de 80.000 de metri pătraţi şi construită lângă oraşul Gyor, va crea iniţial cel puţin 500 de noi locuri de muncă, a spus Thomas Faustmann, CEO-ul Audi.

El a explicat că materii prime în valoare de aproximativ 40 milioane de euro sunt livrate zilnic de la vechiul centru logistic către unităţile de dezvoltare de motoare şi de producţie de automobile. Centrele de logistică - primul a fost construit în 2013 - pot genera reduceri de costuri anuale de 3 miliarde de euro, a adăugat executivul. Conform datelor oficiale, peste 145.000 de persoane lucrează în sectorul producţiei de automobile din Ungaria, cu 8,2% mai mulţi decât în anul anterior.

Producţia de automobile a Ungariei a crescut cu 16% anual în primul semestru al acestui an, a anunţat ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului, Péter Szijjártó, cu ocazia inaugurării centrului logistic. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO