Business Internaţional

Audierea lui Dominique Strauss-Kahn la tribunalul din New York, amânată pentru 23 august

Audierea lui Dominique Strauss-Kahn la tribunalul din New York, amânată pentru 23 august
27.07.2011, 09:36 61

Următoarea audiere în cazul lui Dominique Strauss-Kahn latribunalul din New York a fost din nou amânată, pentru 23 august,la o zi după mărturia la un post de televiziune a cameristei careîl acuză pe fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI)de agresiuni sexuale, relatează AFP.

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat condiţionat la ultima saaudiere, la 1 iulie. În acea zi, procurorii au apreciat că femeia aoferit Marelui juriu şi procurorilor o mărturie parţial eronată,justificând astfel sfârşitul consemnării la domiciliu a luiStrauss-Kahn.

Fostul director al FMI este de atunci liber, dar nu are dreptulde a părăsi Statele Unite. El aşteaptă la New York să compară încadrul unei noi audieri. Iniţial fixată pentru 18 iulie, apoi la 1august, aceasta a fost din nou amânată, pentru 23 august.

"Ne-am dat acordul pentru a amâna audierea în faţa judecătorului(Michael) Obus de la 1 august până pe 23 august", au scris marţiavocaţii lui Strauss-Kahn, William Taylor şi Benjamin Brafman,într-un comunicat. "Credem că procurorul continuă să ancheteze. Noisperăm că, până la 23 august, va lua decizia de a abandona"acuzaţiile, adaugă ei.

Biroul procurorului din Manhattan a confirmat imediat aceastăinformaţie, precizând într-un comunicat că "ancheta în cadrulacestui caz penal în curs continuă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO