Business Internaţional

AUR pentru România la RIO!!! Echipa feminină de spadă este campioană olimpică după o finală spectaculoasă!

AUR pentru România la RIO!!! Echipa feminină de spadă...
12.08.2016, 01:37 4506

Echipa feminină de spadă a României a învins China cu 44-38 în finala competiţiei şi a cucerit aurul olimpic. Este prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Rio.

Echipa de spadă a României a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio. Ana Maria Popescu a tras în primul releu cu Yujie Sun, câştigat de sportiva din România cu scorul de 1-0, după câteva momente mai lungi de tatonare. A venit rândul Simonei Pop, mezina echipei României, care a intrat pe planşă împotriva sportivei Anxi Xu şi a încheiat la egalitate, 4-4, păstrând avantajul de un punct pentru România, 5-4.

Simona Gherman a reuşit să câştige al treilea releu, cu scorul de 4-2, în faţa lui Yiwen Su. Chinezoaicele au revenit în meci şi au câştigat releul cinci, după ce Yujie Sun a învins-o pe Simona Pop - Yujie Sun, cu 3-1. Releul şase a aparţinut în totalitate României, adjudecat cu 4-0 de Ana Maria Popescu în faţa rezervei celor din China, Jianlu Xao.

 

Apoi, Simona Gherman şi rezerva lotului României, Loredana Dinu, şi-au adjudecat următoarele două relee. Înaintea ultimelor două asalturi, ale Simonei Gherman şi Anei Maria Popescu, România conducea cu 24-16.

Dacă Simona Gherman a cedat la trei tuşe, 6-9 în faţa lui Yujie Sun, Ana Maria Popescu s-a impus cu 14-13 cu Anqi Xu şi a adus echipei României titlul olimpic la Rio. Totodată, este prima medalie pentru delegaţia României la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

RELEU 1: Ana Maria Popescu - Yujie Sun 1-0

RELEU 2: Simona Pop - Anqi Xu 4-4

RELEU 3: Simona Gherman - Yiwen Sun 4-2

RELEU 4: Simona Pop - Yujie Sun 1-3

RELEU 5: Ana Maria Popescu - Jialu Hao 4-0

RELEU 6: Simona Gherman - Anqi Xu 7-5

RELEU 7: Loredana Dinu - Jialu Hao 3-2

RELEU 8: Simona Gherman - Yujie Sun 6-9

RELEU 9: Ana Maria Popescu - Anqi Xu 14-13

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO