Business Internaţional

Austria interzice accesul persoanelor nevaccinate în cafenele, pe fondul creşterii infectărilor

Austria interzice accesul persoanelor nevaccinate în...

Autor: Andreea Tobias

06.11.2021, 07:21 38

Austria interzice accesul în cafenele, restaurante şi saloanele de coafură celor care nu sunt complet vaccinaţi împotriva COVID-19, în timp ce infecţiile se apropie de recordul stabilit în urmă cu un an.

Aproximativ 64% din populaţia Austriei este complet vaccinată împotriva COVID-19, în conformitate cu media Uniunii Europene, dar este una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest, potrivit Reuters.

Mulţi austrieci sunt sceptici cu privire la vaccinuri, la fel ca şi Partidul Libertăţii, de extremă dreapta, al treilea partid ca mărime din parlament.

Noile infecţii zilnice au crescut vertiginos şi vineri au ajuns la 9.388, aproape de recordul de 9.586 stabilit în urmă cu un an, când a fost introdusă a doua din cele trei lockdown-uri naţionale.

„Gradul de ocupare a paturilor de terapie intensivă creşte mult mai repede decât ne aşteptam", a declarat cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferinţă de presă privind noile măsuri care intră în vigoare luni.

Printre acestea se numără interzicerea accesului persoanelor nevaccinate în hoteluri şi la evenimente cu mai mult de 25 de persoane.

Va exista o perioadă de tranziţie de patru săptămâni în care o primă vaccinare plus un test PCR va permite accesul în locurile în care va fi interzisă intrarea celor nevaccinaţi. După aceea, doar cei complet vaccinaţi şi cei care s-au recuperat recent după boală vor fi lăsaţi să intre.

Anunţul guvernului condus de conservatori vine la o zi după o măsură similară luată de oraşul Viena, condus de social-democraţi, care are cea mai mică rată de infecţie dintre cele nouă provincii austriece, dar cel mai mare procent de paturi de terapie intensivă ocupate de pacienţi COVID-19, respectiv 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO