Business Internaţional

Austriecii de la UniCredit închid o treime din sucursalele din Ungaria şi investesc 10 milioane euro în online

Austriecii de la UniCredit închid o treime din...

Autor: CătăIina Apostoiu

05.06.2015, 00:00 620

UniCredit, unul dintre cele mai mari conglomerate bancare europene, va investi 10 milioane de euro în dezvoltarea canalelor digitale şi va închide 29 din cele 85 de sucursale din Ungaria, disponibilizând 62 de angajaţi în acest an, potrivit Portfolio.hu.

Banca austriacă nu intenţionează să-şi restrângă operaţiunile din Ungaria, ci dimpotrivă, ţinteşte o creştere anuală de 7,5% pe segmentul creditării corporate în următorii trei ani. Austriecii vor să-şi „optimizeze“ reţeaua de sucursale din Ungaria în următorii doi ani, un prim pas fiind închiderea unui sfert din acestea.

De asemenea, UniCredit intenţionează să-şi modernizeze patru din sucursalele ungare până la sfârşitul acestui an şi va începe pregătirile pentru modernizarea altora. Ca parte a planului de dezvoltare a canalelor digitale, banca îşi va reînnoi website-ul în vară şi va creşte rolul serviciilor online atât pentru clienţii individuali, cât şi pentru cei corporate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO