Business Internaţional

​Autoritatea de control a pieţelor financiare din SUA investighează PIMCO pentru stimularea artificială a randamentelor

​Autoritatea de control a pieţelor financiare din SUA...

Autor: Liviu Popescu

24.09.2014, 12:35 384

Autorităţile americane de reglementare în sectorul financiar investighează modalitatea în care PIMCO, cel mai mare fond de investiţii în obligaţiuni din lume, îşi evaluează deţinerile de obligaţiuni deoarece acesta ar putea să stimuleze artificial randamentele la unul dintre cele mai mari fonduri fanion ale sale. Modul în care fondul fanion Pimco Total Return, care administrează active de 3,6 miliarde de dolari, a achiziţionat active la preţuri reduse şi ulterior s-a bazat pe evaluări mai mari ale acestora la calcularea valorii obligaţiunilor este investigat de Securities and Exchange Commission (SEC), autoritatea de control a pieţelor financiare din SUA, scrie CNBC.

“Considerăm că procedurile noastre de stabilire a preţurilor sunt corespunzătoare şi în conformitate cu cele mai bune practici din industrie”, a spus purtătorul de cuvânt al PIMCO. El a adăugat că fondul de investiţii va colabora cu SEC.

Pimco Total Return, administrat de veteranul investitor Bill Gross, a avut ieşiri nete de capital de 830 milioane de dolari în luna iulie, a 15-a lună consecutivă de ieşiri de capital.

În 2013, clienţii au retras 41 de miliarde de dolari din cele 237 miliarde de dolari ale fondului Pimco Total Return din cauza creşterii dobânzilor. Pimco administrează active în valoare de aproape 2.000 de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO