Business Internaţional

Autorităţile americane au anunţat că vaccinul cu doză unică produs de Johnson & Johnson este sigur şi prezintă o eficienţă de 85%. Când poate fi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentelor

Autorităţile americane au anunţat că vaccinul cu...

Autor: Eduard Ivanovici

28.02.2021, 08:42 580

Vaccinul cu doză unică al companiei Johnson & Johnson oferă o protecţie puternică împotriva formelor severe de COVID-19, spune Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA), conform The New York Times.

FDA a declarat că vaccinul este eficient în proporţie de 66% în ceea ce priveşte prevenirea mai multor variante ale bolii, citând un studiu global în care au fost implicaţi aproximativ 44.000 de oameni.

Totuşi, dozele J&J prezintă o eficienţă de 85% pentru prevenirea cazurilor grave de COVID-19 şi pot fi depozitate la temperaturi normale de refrigerare, spre deosebire – de exemplu – de Pfizer/BioNTech, iar analiştii se aşteaptă ca FDA să aprobe vaccinul în câteva zile.

Statele Unite au depăşit săptămâna aceasta pragul de 500.000 de decese cauzate de coronavirus, iar programul de vaccinare s-a mişcat mai încet decât se estimase iniţial, fiind afectat de o serie de probleme logistice şi de vremea imprevizibilă din sudul şi centrul ţării.

Până acum, 44,5 milioane de americani au primit cel puţin una dintre dozele create de Pfizer şi Moderna şi circa 20 de milioane de cetăţeni au primit a doua doză, care implică o protecţie totală împotriva virusului.

Testele arată că vaccinurile Pfizer şi Moderna sunt eficiente în proporţie de 95% împotriva COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a primit săptămâna trecută o solicitare din partea companiei Janssen (filiala belgiană a Johnson & Johnson) pentru autorizarea vaccinului anti-coronavirus.

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA crede că evaluarea s-a putea încheia la jumătatea lunii martie, însă termenul ar putea fi scurtat întrucât Agenţia a început să analizeze rezultatele J&J încă din luna decembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO