Business Internaţional

Autorităţile americane autorizează de urgenţă tratamentul Regeneron cu anticorpi pentru COVID-19

Autorităţile americane autorizează de urgenţă...

Autor: Dorin Oancea

22.11.2020, 08:46 334

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a emis o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi al Regeneron Pharmaceuticals Inc pentru COVID-19, tratament experimental acordat preşedintelui american Donald Trump, care a spus că l-a ajutat să-l vindece.

FDA a declarat, citată de Reuters, că anticorpii ar trebui administraţi pentru tratamentul cazurilor uşoare şi moderate de COVID-19, la adulţi, inclusiv persoane peste 65 de ani, dar şi la copii şi adolescenţi.

Tratamentul face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub numele de anticorpi monoclonali, care sunt copii fabricate ale anticorpilor creaţi de corpul uman pentru combaterea infecţiilor.

Compania a declarat că se aşteaptă să aibă gata tratamentul REGEN-COV2 pentru aproximativ 80.000 de pacienţi până la sfârşitul acestei luni, pentru aproximativ 200.000 de pacienţi până în prima săptămână a lunii ianuarie şi pentru aproximativ 300.000 de pacienţi în total până la sfârşitul lunii ianuarie.

FDA a declarat că anticorpii nu sunt autorizaţi pentru pacienţii spitalizaţi din cauza COVID-19 sau care necesită terapie cu oxigen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO