Business Internaţional

Autorităţile americane vor analiza o cerere privind rechemarea a 500.000 maşini Tesla

Autorităţile americane vor analiza o cerere privind...

Autor: Mihai Gongoroi

18.01.2020, 14:08 123

Agenţia americană pentru siguranţa traficului a anunţat vineri că va analiza o cerere pentru investigarea şi rechemarea a 500.000 maşini Tesla din cauza unor rapoarte privind accelerarea neintenţionată, transmite Reuters.

Petiţia transmisă agenţiei pentru siguranţa traficului are în vedere autovehiculele Model S produse între 2012 şi 2019, maşinile Model X din perioada 2016-2019 şi automobilele Model 3 produse între 2018 şi 2019, a informat agenţia.

Potrivit acesteia, petiţia citează 127 de plângeri ale consumatorilor referitoare la 123 de autovehicule, iar rapoartele includ 110 coliziuni şi 52 de răniri.

Vineri, agenţia a publicat o versiune redactată a petiţiei care arăta că "vehiculele Tesla accelerează neintenţionat în număr mult mai mare faţă de alte maşini" şi care cere "rechemarea tuturor maşinilor Model S, Model X şi Model 3 produse din 2013 şi până în prezent". Petiţia citează în general rapoarte din media cu privire la coliziuni provocate de accelerări neintenţionate şi plângeri ulterioare depuse la agenţia pentru siguranţa traficului.

Multe din plângeri vorbesc despre accelerări la parcarea în garaj sau lângă trotuar. Altele indică accidente cauzate de accelerare spontană în trafic sau în momentul în care este folosit sistemului de asistenţă pentru şofer.

Un şofer din California spune într-o plângere că modelul său Tesla S 85D, închis şi parcat, a accelerat şi a lovit o altă maşină parcată.

În octombrie, agenţia a anunţat că analizează dacă Tesla ar fi trebui să recheme alte 2.000 de maşini în luna mai în loc să emită un upgrade pentru soft-ul de bord. Upgrade-ul respectiv era menit să rezolve un potenţial defect care ar fi putut duce la incendierea bateriilor la modele sale S şi X fabricate între 2012 şi 2019.

Totodată, săptămâna trecută agenţia a informat că investighează un alt accident pentru maşina Model 3, din 29 decembrie, în care un pasager a decedat după ce vehiculul a intrat în coliziune cu o autospecială de pompieri în statul Indiana. Acesta este cel de-al 14-lea accident cu autovehicule Tesla pe care departamentul de investigaţii speciale al agenţiei l-a preluat în analiză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO