Business Internaţional

Autorităţile chineze antimonopol au luat în colimator Microsoft Windows

Sursa foto - AFP

Sursa foto - AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

30.07.2014, 00:00 394
Autorităţile chineze au lansat o anchetă antimonopol împotriva companiei americane de tehnologie Microsoft legată de sistemul de operare Windows, scrie agenţia Thomson Reuters. Administraţia de Stat pentru Industrie şi Comerţ a anunţat că anchetează, în plus, pe unul dintre vicepreşedinţii Microsoft şi mai mulţi reprezentanţi de top. Autoritatea susţine că Microsoft nu a furnizat informaţii complete privind Windows şi pachetul software Office.
 
Compania americană a avut probleme în a se stabili pe piaţa chineză din cauza pirateriei şi este una dintre cele mai mari din SUA care intră în colimatorul autorităţilor chineze. Acestea au devenit mai stricte aparent în încercarea de a proteja companiile locale. Ancheta vine în condiţiile în care relaţiile de afaceri dintre SUA şi China au fost afectate sever de dispute privind confidenţialitatea datelor. Investigatorii au percheziţionat birourile Microsoft din Beijing, Shanghai, Guangzhou şi Chengdu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO