Business Internaţional

Autorităţile chineze i-au spus fondatorului Evergrande să îşi folosească proprii săi bani pentru a plăti datoriile companiei, care depăşesc 330 mld. dolari. Averea miliardarului reprezintă 2,3% din total

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

27.10.2021, 10:41 20591

Autorităţile din China i-au transmis fondatorului Evergrande, Hui Ka Yan, să plătească datoriile companiei cu proprii săi bani, relatează Bloomberg, citând două persoane familiare cu situaţia.

Directiva a fost emisă după ce gigantul din real estate a ratat pe 23 septembrie plata unor dobânzi pentru obligaţiuni în valoare de 84 de milioane de dolari. Evergrande a reuşit să achite cuponul în perioada de graţie de 30 de zile pe care a implicat-o emisiunea.

Totuşi, averea lui Hui nu va putea acoperi datoriile acumulare de dezvoltatorul imobiliar.

Conform indicelui Bloomberg Billionaires, averea netă a fondatorului Evergrande este de 7,6 miliarde de dolari, circa 2,3% din datoriile de 330 de miliarde de dolari ale companiei.

De asemenea, nu este clar dacă deţinerile lui Hui sunt suficient de lichide pentru a efectua o astfel de mişcare. Averea sa este compusă în mare parte din acţiuni Evergrande şi dividende cash.

Pieţele globale urmăresc îndeaproape problemele gigantului Evergrande, pe măsură ce unii investitori se tem că imensa cantitate de datorii a companiei ar putea afecta economia mondială. Dezvoltatorul trebuie să acopere o dobândă de 45 de milioane de dolari până vineri, 29 octombrie.

Încă un dezvoltator imobiliar din China demarează procedurile de default. Declin pe acţiunile din industria de real estate

Însă guvernele locale din China supraveghează atent conturile bancare ale Evergrande, asigurându-se că fondurile sunt folosite pentru a completa proiectele imobiliare aflate sub construcţie, în loc să fie utilizate pentru a plăti creditorii.

La ora 10:40, acţiunile Evergrande se aflau pe minus cu 0,4%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO