Business Internaţional

Autorităţile din Barcelona ştiau încă din mai că urmează să se producă un atac terorist

Autorităţile din Barcelona ştiau încă din mai că...

Autor: Marian Avram

31.08.2017, 12:41 97

Serviciile de informaţii din Statele Unite au transmis note informative către autorităţile catalane, încă de la sfârşitul lunii mai, despre posibilitatea ca organizaţia teroristă Stat Islamic să desfăşoare mai multe atacuri teroriste în Barcelona, relatează presa spaniolă, citată de Politico.eu. 

Potrivit unui raport apărut în El Periódico, serviciile de informaţii americane au transmis un avertisment şi despre posibilitatea ca un atac terosit să aibă loc pe Bulevardului La Rambla din Barcelona.

Informările CIA au fost trimise şi către Poliţia spaniolă, către Centrul de Informaţii Antiteroriste şi Crimă Organizată (CITCO), dar şi către Centrul Naţional de Informaţii (CNI). Potrivit raportului, informaţiile au ajuns la autorităţile spaniole cu luni bune înainte de producerea atacurilor din Barcelona.

”În urmă cu două luni, CIA a avertizat Poliţia spaniolă că Barcelona, în mod particular Bulevardul La Rambla, ar putea fi scena unui atac terorist”, se arată în raportul publicat de El Periódico.

Cel puţin 15 persoane au fost ucise, iar alte 130 au fost rănite în urma atacurilor cu vehicul comise în oraşele Barcelona şi Cambrils. Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat ambele atentate comise pe 17 şi 18 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO