Business Internaţional

Autorităţile din Herson, instalate de Moscova, spun că nu există electricitate şi apă în oraş

Autorităţile din Herson, instalate de Moscova, spun că...

Autor: Iulian Moşneagu

06.11.2022, 16:15 32

Administraţia instalată de Rusia în regiunea ucraineană Herson a declarat că o serie de localităţi, inclusiv oraşul Herson, au rămas fără apă şi energie electrică în urma a ceea ce a spus că a fost un act de „sabotaj”.

Într-o declaraţie pe Telegram, administraţia din Herson, instalată de Moscova, a declarat că alimentarea cu apă şi electricitate a fost „temporar oprită” după ce un „atac terorist” ar fi avariat trei linii electrice din regiune, conform agenţiei Reuters.

Administraţia a afirmat că atacul a fost organizat de Ucraina, deşi nu a furnizat nicio dovadă.

Agenţia de ştiri de stat rusă TASS a citat serviciile de urgenţă din regiune, care au declarat că zece aşezări, inclusiv oraşul Herson, care avea o populaţie de 280.000 de locuitori înainte de război, au rămas fără electricitate.

În ultimele săptămâni, oficialii ruşi au avertizat în mod repetat civilii să părăsească Hersonul, pe fondul a ceea ce ei spun că sunt pregătiri pentru o ofensivă ucraineană împotriva oraşului, singura capitală regională pe care Rusia a capturat-o de când a ordonat intrarea a zeci de mii de trupe în Ucraina, la 24 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO