Business Internaţional

Autorităţile ruse se pregătesc pentru protestele susţinătorilor lui Navalnîi

Autorităţile ruse se pregătesc pentru protestele...

Autor: Dorin Oancea

31.01.2021, 07:15 28

Autorităţile ruse au închis staţiile de metrou şi restricţionează circulaţia la Moscova înaintea mitingurilor planificate în sprijinul liderului opoziţiei Alexei Navalnîi, relatează BBC..

Multe restaurante şi magazine din centrul oraşului vor fi închise şi transportul terestru va fi deviat.

Peste 4.000 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul mitingurilor de săptămâna trecută.

Navalnîi a fost închis la întoarcerea în Rusia după încercare de a-l ucide de anul trecut.

El a fost arestată pe 17 ianuarie pentru că nu a respectat o pedeapsă cu suspendare, după ce sosise de la Berlin, unde a petrecut luni de zile recuperându-se după atacul aproape fatal.

Autorităţile ruse spun că trebuia să se prezinte regulat la poliţiei în condiţiile unei sentinţe cu suspendare.

Navalny a denunţat reţinerea sa ca fiind ilegală, spunând că autorităţile ştiau că este tratat la Berlin pentru otrăvirea cu Novichok, care a avut loc în Rusia în august anul trecut.

Mitinguri în masă în sprijinul lui Navalnîi sunt aşteptate duminică în toată Rusia, în ciuda avertismentelor poliţiei cu privire la adunări.

Un număr de apropiaţi ai lui Navalny au fost reţinuţi de săptămâna trecută şi alţii, inclusiv fratele său şi activistul Pussy Riot, Maria Alyokhina, au fost arestaţi la domiciliu.

Editorul şef al unui site web rus specializat în drepturile omului, Serghei Smirnov, a fost, de asemenea, arestat sâmbătă.

Şapte staţii de metrou vor fi închise duminică la Moscova, iar circulaţia pietonilor va fi limitată în centrul oraşului.

Proteste sunt aşteptate şi în alte zone ale ţării, în ciuda temperaturilor scăzute ce ajung şi la -52 de grade Celsius.

În oraşul Vladivostok, în Extremul Orient al Rusiei, echipa lui Navalny spune că nu au avut loc demonstraţii de amploarea celor de sâmbăta trecută de peste un deceniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO