Business Internaţional

Autorităţile SUA avertizează că uraganul Florence ar putea produce inundaţii "catastrofale"

Autorităţile SUA avertizează că uraganul Florence ar...

Autor: Mircea Olteanu

14.09.2018, 12:57 443

Furtuna Florence, retrogradată la uragan de categoria 1, continuă să reprezinte o ameninţare majoră şi ar putea produce inundaţii "catastrofale" în unele zone de pe teritoriul statelor Carolina de Nord şi Sud, avertizează autorităţile americane, potrivit agenţiei The Associated Press.

Centrul Naţional pentru Uragane a transmis vineri dimineaţă că furtuna se apropie de coastele statului american Carolina de Nord, avertizând că sunt aşteptate rafale de vânt cu o intensitate specifică uraganelor, iar unele zone ar putea să fie inundate.

Viteza vântului a scăzut în cursul nopţii de joi spre vineri, ajungând la aproximativ 140 de kilometri pe oră.

Unele zone de coastă din Carolina de Nord au fost deja inundate în urma precipitaţiilor abundente aduse de uragan.

Roy Cooper, guvernatorul Carolinei de Nord, a solicitat ajutor suplimentar din partea autorităţilor federale anticipând că uraganul ar putea produce "pagube record" pe teritoriul statului.

Gospodării în care locuiesc cel puţin 200.000 de persoane din Carolina de Nord au rămas fără alimentare cu energie electrică, potrivit serviciului de gestionare a urgenţelor din acest stat. Presa locală estimează că numărul de persoane afectate de lipsa alimentării cu electricitate se apropie de 280.000, relatează BBC News online.

Până la 1,7 milioane de persoane din statele americane Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Virginia au primit ordin de evacuare, însă nu este clar câte dintre acestea au şi făcut acest lucru.

În unele zone de coastă din cele două Caroline sunt aşteptate precipitaţii record.

În largul coastelor Carolinei au fost înregistrate valuri cu o înălţime de până la 9 metri, astfel că se estimează că unele zone de coastă vor fi acoperite de apele oceanului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO