Business Internaţional

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru alţi 47 de jurnalişti

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru...

Autor: Mediafax

27.07.2016, 13:56 93

Agenţia de ştiri turcă Anadolu, citată de Reuters, a anunţat că cel puţin un jurnalist de la Zaman, fostul editorialist Sahin Alpay, a fost reţinut miercuri. Zaman, o publicaţie care se speculează că ar fi avut legături cu mişcarea religioasă a clericului Gulen, a fost închisă de guvern în luna martie.

La începutul acestei săptămâni, autorităţile au emis mandate de arestare pentru alţi 42 de jurnalişti, dintre care 16 au fost deja reţinuţi.

Arestarea mai multor zeci de jurnalişti şi epurarea sistemului administrativ şi militar ridică semne de întrebare privind declanşarea unei adevărate vânători de vrăjitoare în urma loviturii de stat care s-a soldat cu aproximativ 290 de decese.

Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO