Business Internaţional

Autorul atacului din Las Vegas a petrecut decenii achiziţionându-şi arme şi a trăit în secret

Autorul atacului din Las Vegas a petrecut decenii...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

05.10.2017, 09:47 1745

Joseph Lombardo, şeriful departamentului de poliţie din Las Vegas, a precizat că anumite aspecte din viaţa secretă a lui Stephen Paddock vor fi foarte greu de elucidat.

"Ceea ce ştim este că Stephen Paddock e un om care a petrecut decenii achiziţionându-şi arme şi muniţie şi care a trăit o viaţă secretă, din care multe aspecte nu vor fi niciodată pe deplin înţelese. El a planificat cu meticulozitate cel mai grav atac din istoria Statelor Unite. Peste o sută de anchetatori au petrecut ultimele 72 de ore analizând viaţa lui Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, pentru a stabili profilul unei persoane pe care o voi numi tulburată psihic şi periculoasă", a spus Lombardo.

Anchetatorii au găsit 23 de arme în camera hotelului Mandalay Bay, precum şi 18 arme de foc, explozibil şi muniţie în locuinţa lui Paddock. În acelaşi timp, câteva kilograme de nitrat de amoniu, un material folosit pentru a confecţiona dispozitive explozive, au fost găsite în maşina bărbatului.

Poliţia a confirmat, miercuri, informaţiile potrivit cărora Stephen Paddock a închiriat o cameră la hotelul Ogden din Las Vegas, la sfârşitul lunii septembrie, dar motivele acestei acţiuni sunt deocamdată necunoscute.

Potrivit unor surse, Paddock ar fi planificat un atac la festivalul de muzică în aer liber "Life is Beautiful", la care au participat formaţiile Lorde şi Chance the Rapper. Camera închiriată la hotelul Ogden avea o vedere bună către concertul respectiv.

Şeriful Joseph Lombardo a mai anunţat că 317 persoane rănite în atacul din Las Vegas au fost externate din spitale. Bilanţul persoanelor decedate se menţine la 59.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO