Business Internaţional

Avertisment de la Twitter: Toată lumea trebuie să îşi schimbe parola din cauza unei breşe de securitate. Reţeaua socială are peste 20.000 de utilizatori în România

Avertisment de la Twitter: Toată lumea trebuie să îşi...

Autor: Alex Ciutacu

04.05.2018, 16:41 5597

Reţeaua socială Twitter le spune celor 336 de milioane de utilizatori la nivel global să îşi schimbe parola din cauza unei breşe de securitate, potrivit CNN.

Compania a transmis descoperirea unei breşe de securitate care constă într-un virus informaţional ce a pătruns în sistem şi care stochează parolele utilizatorilor.

„Ca o precauţie, luaţi în considerare schimbarea acestei parolei pentru toate platformele în cadrul căreia o folosiţi”, a transmis compania.

Compania protejează parolele printr-un proces denumit hashing, care arată caractere în mod aleatoriu în loc de parolă. Însă virusul detectat a stocat parolele utilizatorilor în forma originală, şi le-a salvat într-un „jurnal intern”.

Twitter nu a transmis de cât timp virusul informaţional afectează securitatea utilizatorilor şi câţi dintre aceştia au fost afectaţi, dar au transmis că nu e o „breşă”, în timp ce majoritatea utilizatorilornu privesc situaţia la fel.

Platforma a început să afişeze utilizatorilor mesaje prin care îi îndeamnă să acceseze un grad mai înalt de securitate, alegând parole diferite pentru fiecare platformă pe care o utilizează în parte.

În România, Twitter are peste 20.000 de utilizatori, potrivit platformei StatCounter, care înregistrează şi cunatifică prezenţa unei ţări în cadrul platformelor de social media.

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter a transmis că, din perspectiva lui, „ar trebui să fie deschişi cu privire la acest defect intern”.

Între timp, CTO-ul companiei, Parag Agrawal a transmis scuze în mod public. „Împărtăşim această informaţie pentru a-i ajuta pe oameni să ia o decizie informată în legătură cu securitatea contului lor. Nu eram obligaţi, dar am considerat că este cel mai corect lucru pe care îl putem face”, a transmis el.

Acesta s-a confruntat cu furia utilizatorilor pentru că a menţionat că nu ar fi fost „obligaţi” să facă public acest defect. Argawal a transmis încă un mesaj public.

„Nu trebuie să spun că nu eram obligaţi să împărtăşim informaţia. Sunt sigur că trebuia să o facem. Greşeala mea”, spune Agrawal.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO