Business Internaţional

Avertisment de la Ursula von der Leyen: Europa trebuie să se pregătească pentru era pandemiilor

Avertisment de la Ursula von der Leyen: Europa trebuie...

Autor: Alex Ciutacu

01.03.2021, 12:38 12527

Europa trebuie să îşi pregătească sistemele de sănătate pentru a rezista în „era pandemiilor”, consideră preşedintele Comsiei Europene, în contextul în care a avertizat într-un interviu cu FT asupra poziţiei fragile în care se află bătrânul continent.

Ursula von der Leyen a declarat că UE nu îşi poate permite să se relaxeze după ce câştigă lupta cu Covid-19, întrucât ea a pregătit deja un plan european de reacţie rapidă gândit pentru astfel de ameninţări sanitare.

„Europa este determinată să îşi consolideze poziţia în ceea ce priveşte producţia de vaccinuri. (...) Intrăm în era pandemiilor. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în uiltimii ani, mă refer de la HIV la Ebola, la MERS sau SARS, toate erau epidemii care ar fi putut fi oprite mai rapid, iar problema rămâne şi după ce trecem de Covid-19. Riscurile sunt încă acolo”, a declarat ea pentru FT.

Von der Leyen a anunţat luna trecută un plan de apărare biologică, denumit Incubatorul HERA, care va aduce la un loc cercetători, companii de biotehnologie, producători şi autorităţi publice pentru a monitoriza ameninţările sanitare care apar şi pentru a lucra constant la adaptarea vaccinurilor necesare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO