Avertisment: Deficitul comercial a ajuns în mai 2018 la 5 mld. euro, cel mai ridicat nivel din 2008 încoace

11 iul 2018 Autor: Iulian Anghel

Deficitul comerţului internaţional cu bu­nuri al României a atins 5 mld. euro în pri­me­le cinci luni din an, după ce exporturile au con­ti­nuat să crească sub nivelul de creştere al im­por­tu­rilor.

În primele cinci luni, exporturile au avansat cu 8,8% - un avans bun -, dar importurile au crescut cu 9,3% şi astfel deficitul comercial a crescut, faţă de primele cinci luni din 2017 cu 546 mil. euro, până la 5 mld. euro. În perioada menţionată, exporturile au fost de 28 mld. euro, iar importurile de 33 mld. euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Avertisment
, Deficitul comercial
, echipamente
, masini
, exporturi
, importuri
, marfuri
, materii prime
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide