Business Internaţional

Avertisment dur din partea ministrului rus de externe: Polonia a plasat Rusia pe lista inamicilor

Avertisment dur din partea ministrului rus de externe:...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

15.01.2018, 15:35 1053

Polonia a plasat Rusia pe lista inamicilor, dar Moscova nu va răspunde cu măsuri similare, a declarat luni ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Ne-au pus pe lista inamicilor, dar nu vom răspunde la fel, deşi putem vedea că Polonia a fost constantă şi a implantat rusofobia la scară largă, ca idee naţională", a spus Lavrov.

Ministrul rus de Externe a precizat că sentimentele anti-ruse au fost răspândite în mai multe sfere de activitate din Polonia.

"Este un război împotriva monumentelor şi, potrivit declaraţiilor acestora, este dreptul lor să înlăture monumentele care nu se află deasupra mormintelor. Totuşi, acordul interguvernamental privind respectul reciproc pentru monumentele dedicate celui de-Al Doilea Război Mondial prevede foarte clar protejarea tuturor monumentelor. În plus, la nivelul UE şi NATO, Polonia joacă rolul de a respinge toate sugestiile privind o viziune mai realistă a relaţiilor cu Rusia - putem vedea asta foarte clar", a mai spus Serghei Lavrov.

Şeful diplomaţiei de la Moscova a transmis că Rusia este pregătită pentru un dialog cu Polonia în cazul în care Varşovia va da dovadă de respect.

Recent, Polonia a transmis îngrijorarea faţă de încercările Rusiei de a folosi informaţiile ca armă pentru dezinformare la nivel regional. În schimb, Rusia a transmis că sistemele antibalistice instalate de SUA în Polonia constituie o încălcare a Tratatului forţelor nucleare intermediare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO