Business Internaţional

Avertisment dur din partea Moscovei: Statele Unite nu trebuie să depăşească "liniile roşii" în Siria

Avertisment dur din partea Moscovei: Statele Unite nu...

Autor: Mihai Draghici

16.04.2018, 19:56 270

Rusia va adopta o atitudine dură faţă de Statele Unite în cazul în care Administraţia Donald Trump va depăşi "liniile roşii" în Siria, avertizează Konstantin Kosacev, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus.

"În mod clar, există o stare de înţelegere a situaţiei din Siria. Există o înţelegere a faptului că sunt anumite linii roşii şi că reacţia Rusiei va deveni dură dacă aceste linii roşii vor fi depăşite", a declarat Konstantin Kosacev în cursul unei reuniuni parlamentare pe tema situaţiei din Siria.

Întrebat dacă Administraţia de la Washington cunoaşte care sunt aceste "linii roşii", parlamentarul rus a răspuns afirmativ.

Kosacev a subliniat că raidurile americane efectuate în Siria complică relaţiile dintre SUA şi Rusia. "Noi am transmis clar că partea rusă are control asupra situaţiei şi că există o strategie clară pentru avansarea relaţiilor americano-ruse. Cu toate acestea, pentru a se înregistra progrese, este necesară voinţă şi din partea americanilor. Deocamdată, nu vedem acest lucru", a subliniat oficialul parlamentar rus, citat de agenţia Tass.

Rusia a condamnat vehement decizia Statelor Unite de a lansa împreună cu Marea Brtanie şi Franţa raiduri aeriene împotriva unor baze militare siriene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO