Business Internaţional

Avertisment FMI: Şomajul poate declanşa radicalizarea tinerilor şi sărăcia extremă

Avertisment FMI: Şomajul poate declanşa radicalizarea...

Autor: Alex Ciutacu

17.02.2018, 13:30 661

Şefa FMI Christine Lagarde a atras atenţia statelor lumii a căror situaţie socioeconomică este precară, să creeze un mediu propice pentru mai multe locuri de muncă pentru tineri, avertizând că şomajul poate declanşa radicalizarea tinerilor şi conduce la sărăcie extremă.

Lagarde a reamintit că ecourile crizei din 2008 sunt „încă vii şi nu au dispărut” şi a subliniat nevoia de a învăţa din trendul global care se îndreaptă spre protecţionism.

În discursul adresat în cadrul Forumului Economic Mondial, prim-ministrul Indiei, Narendra Modi a spus că „multe ţări încep să se concentreze pe bunăstarea internă şi globalizarea se micşorează, iar astfel de tendinţe nu pot fi considerate mai puţin riscante decât terorismul sau decât schimbările climatice”.

Lagarde a transmis mesajul în cadrul unei sesiuni denumite „Conducerea unei perspective globale în schimbare”, în deschiderea celei de-a cincea ediţii a Summit-ului Guvernelor Lumii.

Pe lângă prim-ministrul Narendra Modi, Şeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Prinţul Coroanei din Dubai, şi Şeicul Maktoum bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedinte aal Dubaiului, au fost prezenţi al eveniment.

„Globalizarea a fost o forţă puternică a binelui – a scos milioane de oameni din sărăcie. Totuşi, pentru a vinde globalizarea votanţilor democratici, faptele oneste, cifrele şi analiza concisă a realităţii sunt foarte importante”, a transmis Lagarde.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO