Business Internaţional

Avertisment îngrijorător al FBI-ului după ce peste 500.000 routere au picat pradă atacurilor cibernetice ruseşti: Restartaţi routerele de acasă şi de la birou

Avertisment îngrijorător al FBI-ului după ce peste...

Autor: Alex Ciutacu

28.05.2018, 19:02 857

FBI-ul a avertizat vineri că „oricine deţine un router de internet acasă sau la muncă” trebuie să îl restarteze, pentru a reduce riscul de a fi expus atacurilor cibernetice de tip malware legate de actori din apropierea guvernului de la Moscova, potrivit Fortune.

O echipă de securitate a Cisco a anunţat că cel puţin 500.000 de routere au fost afectate în 54 de ţări de atacurile cibernetice de tip malware (n.r: software proiectat pentru a afecta o serie de date sau pentru a obţine acces autorizat într-un sistem de computere).

Tipurile de atacuri asupra cărora avertizează FBI-ul afectează routerele consumatorilor utilizate în case şi birouri de mici dimensiuni, şi este capabil să monitorizeze traficul şi chiar să şteargă complet routerele, distrugându-le şi întrerupând conexiunea la internet a utilizatorilor.

Potrivit Daily Beast, acest tip de virus a fost produs de un grup cunoscut sub numele de „Sofacy Group” şi „Fancy Near”. Acelaşi grup se consideră a fi responsabil de atacurile cibernetice în urma cărora au fost dezvăluite e-mailurile candidatei Hillay Clinton în campania prezidenţială din SUA în 2016, şi are legături strânse cu guvernul rus.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO