Business Internaţional

Avertismentul făcut de Bill Gates care sperie pe toată lumea. 30 de milioane de oameni pot fi în pericol

Avertismentul făcut de Bill Gates care sperie pe toată...

Autor: Andra Stroe

21.04.2019, 17:01 1647

Cu ocazia unei discuţii despre epidemii, găzduită de Societatea Medicală din Massachusetts şi de New England Journal of Medicine, Bill Gates a avertizat că în viitor există riscul unei pandemii globale care ar putea ucide 30 de milioane de persoane în şase luni, iar omenirea nu este deloc pregătită să înfrunte pericolul. 

Potrivit Business Insider, Bill Gates a recunoscut că, de obicei, este optimist, amintindu-le oamenilor că s-a reuşit eliminrea unor boli precum poliomielita şi malaria. În ciuda acestui lucru, "există o zonă în care lumea nu face prea multe progrese", a spus Gates, "şi aceasta e pregătirea pentru o pandemie".

Probabilitatea apariţiei unei astfel de boli continuă să crească. Agenţi patogeni noi apar din ce în ce mai frecvent pe măsură ce populaţia mondială creşte şi omenirea se extinde şi în medii sălbatice.

Într-o lume interconectată, este  uşor ca boala să se răspândească, în condiţiile în care milioane de oameni călătoresc cu avionul, facilitând răspândirea viruşilor pe tot globul, în doar câteva ore.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO