Business Internaţional

Avertismentul lui Donald Trump: Piaţa bursieră s-ar prăbuşi dacă acesta nu va mai fi preşedinte

Avertismentul lui Donald Trump: Piaţa bursieră s-ar...

Autor: Teodora Marinescu

23.08.2018, 15:29 348

Preşedintele american Donald Trump a avertizat joi că piaţa bursieră ar fi în pericol să se prăbuşească dacă acesta va fi pus sub acuzare şi demis din funcţia de preşedinte, relatează site-ul postului CNBC.

"Dacă aş fi pus vreodată pus sub acuzare, consider că piaţa bursieră s-ar prăbuşi. Cred că toată lumea ar fi foarte săracă", a declarat preşedintele în cadrul unui interviu publicat joi de Fox News.

"Pentru că, fără a sta pe gânduri, veţi observa cifre pe care inversate n-o să le consideraţi reale", a mai afirmat Trump, reamintind de reducerea taxelor.

Până la momentul actual, bursa de valori nu a fost puternic afectată de punerea sub acuzare a fostului şef de campanie electorală a lui Trump, Paul Manafort şi de decizia fostului avocat al preşedintelui SUA, Michael Cohen, de a pleda vinovat în faţa unei instanţe din Manhatten.

Comercianţii susţin că piaţa nu se aşteaptă ca liderul de la Casa Albă să fie găsit vinovat, decât dacă echipa procurorului special Robert Mueller va putea să demonstreze că Trump a permis ingerinţele ruse în alegerile din 2016.

"Nu ştiu cum aţi putea pune sub acuzare pe cineva care a făcut o treabă extraordinară", a afirmat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a sugerat că ar trebui să fie ilegal ca persoanele care se află sub urmărire penală să poată coopera cu Guvernul pentru reducerea sentinţei. Acesta nu a exclus posibilitatea de a îl graţia pe Paul Manafort.

Donald Trump a recunoscut că i-a oferit bani avocatului Michael Cohen, însă susţine că a aflat de plăţile efectuate către două femei pentru a păstra tăcerea abia după ce acestea au fost făcute.
Conform declaraţiei lui Cohen făcută în faţa unui juriu din Manhattan, Donald Trump l-a pus să aranjeze plăţile pentru a influenţa rezultatul alegerilor electorale din anul 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO